Hvad er software?

Alle snakker om det, men hvad er det egentlig for noget det der software, og hvorfor er det egentlig, at det er så populært? Og hvad kan software? Er det overhovedet noget, vi kan bruge til noget, og hvad er det i stand til at gøre for os? Er det branchespecifikt, eller er det noget, alle kan bruge?

Ja, spørgsmålene er mange, og der er sikkert flere, end vi kan stille. Til gengæld er vi sikre på, at vi kan svare på dem alle. Software er et computerprogram, der er specielt udviklet til dig. Ja, det kan også være udviklet til flere, og det kan være et program, som alle kan få. Men du kan også få software skræddersyet til dig, som ingen andre har, men i de fleste tilfælde udvikles software således, at rigtig mange kan bruge det, og på denne måde kan det kaldes masseproduktion. Det sjove ved software er blot, at det kun udvikles én gang, og alligevel kan millioner af mennesker bruge det samme program, hvilket jo er interessant. Derfor er det jo alt andet lige også noget dyrere, hvis et specifikt stykke software skal udvikles til dig, og ingen anden kan bruge det.

Software kan bruges i alle brancher og uanset, hvad du beskæftiger dig med. Et stykke software, kan eksempelvis være et regnskabsprogram, og det kan jo bruges af alle, der driver en eller anden form for virksomhed. Der findes rigtig mange regnskabsprogrammer, og nogle er endda udviklet til specifikke brancher. Der findes også meget andet software, og her kan f.eks. nævnes et computerspil. Andre typer af software kan være alverdens programmer, og i sidste instans, så er ethvert computerprogram et software, og der findes så mange af slagsen, at det slet ikke er til at hverken nævne eller holde styr på.

Mange virksomheder har specifikke programmer, som de bruger i dagligdagen, og her kan for eksempel nævnes programmer til at lave lageroptælling eller til at holde styr på logistik, betaling og mange andre ting. Både Word og Excel er også software, og hvis en virksomhed har et system til at registrere og holde styr på arbejdstimerne, så er dette også et software. Som du kan se, så er det kun fantasien, der sætter grænser. Der er faktisk mange flere programmer, end der er virksomheder, og internettet bugner med forskellige typer af software, ligesom rigtig mange virksomheder reklamerer med software, der kan være med til både at optimere og lette arbejdet i din virksomhed. Men her er klokken ikke slået, for mulighederne er så mange, at du selv kan få designet og udviklet netop det stykke software, som du skal bruge.

Der er softwareudviklere overalt i verden, og da det er en populær uddannelse, vil det kun vokse i fremtiden. Vi vil se flere og flere udviklere, som kan udvikle mere og mere avancerede programmer, og vi vil i fremtiden se muligheder, vi endnu ikke har kunnet forestille os, og det er jo netop meget dejligt at tænke på. For vi har allerede rigtig mange muligheder i dag, så det er slet ikke til at forestille sig, hvad det er, vi kommer til at se i fremtiden. Og inden vi har set os om, så styrer teknologien mere, end vi har forestillet os, og derfor er det netop nødvendigt at hoppe med på vognen.