Softwareprogrammer

Har du nogensinde tænkt over, hvor mange programmer du bruger i løbet af en dag, og hvad de egentlig gør for dig? Ja, mulighederne er mange. Måske flere end du hidtil har været klar over. Måske bruger du også mange flere programmer, end du gik og troede. Både online og offline og måske både til det ene og til det andet. Det er jo et af de store problemer, der generelt er med os her i verden; at vi tager det hele for givet og ikke tænker over, hvad det er, vi bruger, og hvad det er, vi bruger det til. Vi har en tendens til blot at tage for givet, at det er der, og at vi har det lige ved hånden. Men der er hjælp at hente, så vi kan få øjnene op for alt det, vi i virkeligheden er givet.

Softwareprogrammerne er ganske enkelt overalt, og vi bruger dem hele tiden i en tid som denne, hvor teknologien spiller en stor rolle, og hvor rigtig meget foregår online. Men vi bruger også software til alt muligt andet. Både i skolen, på arbejdet og i fritiden, og selv hvis vi skal spille et lille spil. Selv Windows er et stykke software, og uden styresystemer som det kunne vi jo ikke rigtig bruge computeren.

Nettet bugner med gratis udvalg af software, og du kan i virkeligheden finde det meste, du skal bruge uden at smide en krone, og det kan de fleste af os jo lide. Men sommetider hænder det jo også, at vi gerne vil have et rigtig kvalitetsprodukt, og at vi endda også gerne vil bruge penge på det. For på denne måde kan man jo også blive endnu mere glad for det. Og når vi kan finde et stykke software, der kan lette vores liv eller vores arbejdsgange, eller blot generelt tilføre lidt mere glæde til os i hverdagen, så er det, at vi gerne vil investere. Og det er jo ligemeget, hvad det er, vi har brug for, blot vi føler, at det gavner os, og her handler det igen om livskvalitet. Og i mange tilfælde handler det selvfølgelig også om at spare tid, mens det i andre tilfælde handler om at blive underholdt. Og her er den gode nyhed naturligvis, at det ene ikke er bedre end det andet, for hvordan i alverden skulle man overhovedet være i stand til at kategorisere det eller sammenligne det? Det handler jo blot om, at du får det, du har brug for, som kan gøre dit liv bedre eller lette din hverdag, og her spiller software en meget stor rolle efterhånden, fordi man kan så mange smarte ting med alverdens programmer.

I tidernes morgen var det jo ikke på den måde, og det er noget af det, vi må være taknemmelige for. Selv bag en regnemaskine gemmer sig et stykke software, som gør, at vi kan bruge den til at regne ting og sager ud. Før teknologiens indtog havde vi en helt anden verden, og det er noget af det, vi ikke må glemme. Mange mennesker har ikke engang oplevet, hvordan verden var, før teknologien kom til, og det er netop noget af det, der kan være værd at se tilbage på eller prøve at forestille sig. For dengang var det hele på en helt anden måde.